Vaření pod vedením šéfkuchaře

Ve středu 2. 12. 2020 měli žáci 3. ročníku ve škole a žáci 2. ročníku na distanční výuce příležitost připravit teplý salát pod vedením šéfkuchaře z Parkhotelu Hluboká nad Vltavou. Online video zprostředkovala paní Nekolová z JHK v Českém Krumlově. Žáci se seznámili s hotelem, s přístupem a filozofií kuchyně hotelu, s úspěchy v národních i mezinárodních soutěžích a to vše je utvrdilo v tom, že kuchař je skvělé povolání.  Že vyžaduje stále se učit, být zvídavý, učit se od zkušenějších a být poctivý ve volbě surovin a v dodržování pravidel gastronomie – výsledek se dostaví.

Salát žáci připravili žáci přesně podle návodu pana šéfkuchaře Mináře a už pouhá vůně zvala ke stolu.

Netradiční salát byl vynikající.

(Foto ve Fotogalerii a na FB)

MD

2017 SOŠZ a SOU | Tavírna 342, 383 01 Český Krumlov | info@zdravkack.cz, telefon: 383 134 801