Workshop se zaměřením na dovednosti za barem... společně s majiteli baru a oblastní kanceláří Jihočeské hospodářské komory se žáci všech ročníků oboru Kuchař-číšník postupně seznámí s činnostmi sice prostorově malého baru, ale ve kterém všichni pracovníci své řemeslo vykonávají s profesní ctí.
"Tento workshop nám ukázal široké možnosti uplatnění učebního oboru kuchař - číšník ve světě práce (běžné praxi). Málokoho z žáků v 1. ročníku by napadlo, kolik je možností práce v oborech, souvisejících s tím naším. Při pohledu na obrovské množství zásob si žáci začali uvědomovat, jak důležité je vědět o každém sortimentu zboží, alespoň základní údaje. Měli jsme možnost si vyzkoušet přípravu různých druhů káv, míchání nealkoholických nápojů, naučit se otevírání lahví sektu u stolu hosta, viděli jsme rozdělení a uložení velkého množství surovin na velmi malém prostoru a řadu dalšího." (RN)
Fotky ve fotogalerii a na FB
RN