Apotheka Cocktail Bar – místo s atmosférou, s pohodou, s profesionálním přístupem a kvalitou. Tak na nás zapůsobil dnešní barmansko – baristický workshop. Kuchaři – číšníci 3. ročníku dostali impuls přímo od lidí, kteří svou profesi povýšili na životní styl.
Ve spolupráci s JHK jsme měli možnost nahlédnou do zázemí baru, seznámili se s principy přístupu k hostům, zápal a nadšení čišel z každého gesta a slova. Žáci dostali spoustu praktických a užitečných rad, ať už budou pracovat ve vesnické kuchyni postavené na „meníčkách,“ nebo v luxusním hotelu v centru nějaké metropole. Gastronomie je ohromně široký obor se spoustou možností a příležitostí – stačí jen učit se, nebát se práce a umět se dívat kolem sebe.
A kromě toho jsme společně s barmanem, vítězem barmanských soutěží, připravovali nealkoholické koktejly, od úspěšného baristy zase získali rady k přípravě kávy.
Prostě, celkově, super dopoledne.
MD