Ryby a pivo, dva atributy spojované s Jižními Čechami se sešly v jednom týdnu pro žáky KČ2 a KČ3. Žáci absolvovali exkurze na sádkách ve Chvalšinech, kde se seznámili s odchovem různých druhů ryb. Nejprve jim pracovníci sádek předvedli postup zpracování ryb a různé druhy přípravy ryb k prodeji. Následně si žáci sami vyzkoušeli odstranění šupin, vykuchání a filetování ryb. Tyto zkušenosti jim zajisté pomohou v další odborné činnosti.
A 27. září se pak vypravili na prohlídku Budvaru, kde měli možnost sledovat celý průběh výroby piva. Mohli si tak zopakovat učivo druhého ročníku a na vlastní oči vidět prostory, ve kterých se vyrábí pivo. V areálu Budvaru si také prohlédli artéské studně i rostliny chmele, které dodávají pivu typickou nahořklou chuť. (Foto ve fotogalerii)
RN